За нас

УСТА ДАРИН БОЖКОВ Е ВЪЗПИТАНИК НА ТРЕВНЕНСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ШКОЛА И ХУДОЖЕСТВЕНАТА АКАДЕМИЯ “Н.ПАВЛОВИЧ”, СЪС СПЕЦИАЛНОСТ ДЪРВОРЕЗБА – ХУДОЖЕСТВЕНА ОБРАБОТКА НА ДЪРВОТО. ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ТИТУЛОВАН “УСТА  / МАЙСТОР /  В БЪЛГАРИЯ, ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА РОД С ДВЕСТА ГОДИШНА ТРАДИЦИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО И ДЪРВОРЕЗБАТА. ЖЕНЕН Е И ИМА ДВЕ ДЕЦА.

РЕЗБАРСКО АТЕЛИЕУСТА ДАРИН Е СЪЗДАДЕНО ПРЕЗ 1991 Г.

ОСНОВНАТА ДЕЙНОСТ Е ПРОИЗВОДСТВО НА ПРИЛОЖНИ И ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА.

ТО Е НАЙ-ГОЛЯМОТО В СТРАНАТА ПО ЗАЕТА СОБСТВЕНА ПЛОЩ, ЕКИП ОТ СПЕЦИАЛИСТИ И ПРОДУКЦИЯ. РАЗПОЛАГА С ДВЕ СГРАДИ С РАЗГЪНАТА ПЛОЩ ОТ 430 КВ.М, КАКТО И С ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДЪРВОДЕЛСКИ МАШИНИ И ИНСТРУМЕНТИ, НЕОБХОДИМИ ЗА ДЕЙНОСТТА Й.

АТЕЛИЕТО ПРОЕКТИРА И ИЗРАБОТВА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИНТЕРИОРИ ЗА ОФИСИ, ЧАСТНИ ДОМОВЕ, ХОТЕЛИ, ЦЪРКОВНИ ИКОНОСТАСИ.

ПРИОРИТЕТ В РАБОТАТА СА НЕСТАНДАРТНИТЕ РЕШЕНИЯ С ВИСОКА ХУДОЖЕСТВЕНА СТОЙНОСТ, КОЕТО ПРАВИ ИЗДЕЛИЯТА УНИКАТИ. ВСИЧКИ ОБРАБОТКИ – ДЪРВОДЕЛСКА, РЕЗБАРСКА, ПОВЪРХНОСТНА И ДР., СЕ ИЗВЪРШВАТ В АТЕЛИЕТО, КОЕТО ПРАВИ ПРОИЗВОДСТВОТО НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪНШНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.

ПРЕЗ 1992 Г. ЧЕТИРИМА ДИПЛОМИРАНИ ДЪРВОРЕЗБАРИ НАПРАВИХА ОБЛОГ ЗА МАЙСТОРСТВО В ТРЯВНА И ОТ ГЕРГЬОВ ДЕН ДО ДИМИТРОВ ДЕН ИЗРАБОТИХА ПОРТИ, КОИТО ЗАЩИТИХА ПРЕД ОБЩЕСТВЕНОСТТА И ГИЛДИЯТА НА РЕЗБАРИТЕ. КОНКУРСА СПЕЧЕЛИ ДАРИН БОЖКОВ, А ГИЛДИЯТА МУ ПРИСЪДИ ТИТЛАТА “УСТА” И ЧЕРВЕН ПОЯС ЗА МАЙСТОРСТВО.